El 27 de gener es va disputar la VIII edició de la Copa Cangur, una competició de resolució de problemes de matemàtiques per equips d'alumnes de 2n i 3r d'ESO. Des del curs 2015-16 el Copèrnic ha portat a equips i ha obtingut bons resultats, però aquest any s'ha aconseguit l'èxit més gran: CAMPIONS!!!

El matí va ser una sobredosi de nerviosisme. Primer vam patir les conseqüències dels imprevistos que hi pot haver en una prova en línia i no hi havia manera de poder accedir als enunciats. Van ser 7 minuts de retard que se'ns van fer eterns. Tots els equips van tenir aquest contratemps, però els nervis van augmentar quan vam veure que hi havia equips que ja estaven responent problemes i nosaltres encara no podíem. Tanmateix, va ser cosa de pocs segons, de seguida que vam poder accedir, impressora a tota pastilla i a repartir-los.

Els equips que portàvem feia 2 anys que es preparaven per a l'esdeveniment. Havíem vist tota mena de problemes i maneres de preguntar coses similars, i això donava fruits ben aviat, ja que de seguida vam respondre prou preguntes per estar entre els tres primers durant tota l'hora i quart que durava la prova.

Gran part del temps hi va haver dos equips del Copèrnic entre les tres primeres posicions, de vegades 1rs i 2ns i de vegades 2ns i 3rs. L'institut Pere Calders, de Cerdanyola, estava en la lluita directa per la primera plaça. De fet, a 30 segons del final anaven líders, però vam entregar un últim problema. Si fallàvem manteníem la 2a posició, que ens donava accés a la Fase Final, per tant, no hi havia risc. Però era correcte, i l'eufòria va ser total. Així i tot, ens havíem d'aguantar, cantar victòria abans d'hora és perillós. Fins que va sortir la gran frase: "Time is up!". Ara sí!! Primers!!

La Copa Cangur consta de tres fases: una territorial, que és aquesta que hem jugat, una Final Catalana, que ens espera el 5 de maig a Montmeló, i una Final Europea, que no té data prevista encara. És la primera vegada que arribem tan lluny, l'alumnat està molt motivat per continuar fent història. Tenim uns quants mesos per poder ampliar els coneixements i enfrontar-nos als altres 35 instituts que han superat la Fase Territorial. Però el més important és continuar amb la dinàmica que ens ha portat fins aquí: treball, passió, companyerisme i amistat. Si seguim així, estarem molt orgullosos sigui quin sigui el resultat.

+34 937807517

a8034059@xtec.cat

Adreça

add1
Torrent del Batlle, 10
add2
08225 Terrassa
add3
Barcelona

Horari

contact1
Dilluns - Dijous
contact2
08:00 - 22:00 h
contact1
Divendres
contact2
08:00 - 21:00 h